Nørden fra 80’ernes største drøm er “endelig” blevet til virkelighed

Google Glass – tag pcen på

Nørden fra 80’ernes største drøm er “endelig” blevet til virkelighed

Før eller siden skulle det jo ske. Den bærbare computer, som i at påføre sig den, er blevet en realitet. Og søreme om ikke det er IT-mastodonten Google, der har udviklet den.

Historien


Det hele startede for godt tre år siden i Google’s X Lab, der også står bag bl.a. de selvkørende biler, der netop er blevet lovlige i Californien.
Her sad en fyr ved navn Babak Parviz og havde fået en idé. Den idé var Glass, og siden er det hele er gået meget stærkere, end det normalt gør med Googles projekter, der jo netop er kendt for altid at være i beta.
Men da Google sidste år introducerede muligheden for, at man kunne købe brillen før alle andre, tog det fart. Og nu er brillen stort set færdig.

Men hvad er det


Egentlig er det bare en android smartphone med en lille skærm. Da smartphone-komponenter efterhånden er blevet meget små, er det muligt at putte dem ind i et stel, der hverken er for stort eller tungt til at have på hovedet som briller.

Og hvad kan de


Som det er lige nu, er det ret begrænset, hvad Google Glass kan.
Men det de kan, kan de rigtig godt.
Google Glass er en brille du tager på. Foran det højre øje, lidt oppe, har brillen en lille skærm, der kan vise forskellige informationer. Brillerne har kun wifi og kan derfor kun bruges, hvis de enten er på dit lokale netværk, eller hvis du deler din netværksforbindelse fra din telefon. Tilgengæld er der GPS i Glass.
Du aktiverer brillerne ved at røre på siden af brillen eller drejer hovedet langsomt opad og siger ”okay glass.” Derefter vælger du med fingrene på siden af stellet, hvad du vil.
Resten styrer du med stemmekommandoer (dog kun på engelsk som det er nu).
Glass har indbygget kamera og kan både optage video og tage billeder. Dette gøres ved at bede brillen om det, og det giver en lidt uhyggelig, men også meget sej følelse af, at man sidder og ser et computerspil, når man ser en video optaget med Google Glass.
Da Google Glass har indbygget GPS, kan brillerne bruges til turn-by-turn navigation, hvilket er virkelig smart. Hvad der ikke er så smart er, at hvis du ikke har nogen dataforbindelse, så kan du godt vinke farvel til din navigationshjælp.
Udover navigation og billeder og video kan man også bruge brillerne til video-chat – du vil så kunne se den, du chatter med på den lille skærm i brillen, mens den du chatter med vil kunne se det, du ser. På den måde kan du streame din tur i tivoli eller andre sjove ting. Jeg kan helt sikkert godt komme på noget sjovt at bruge den funktion til.

Kan de Google


Jeps (man siger bare ”Okay Glass, Google”).

Pris og lancering


I følge Google vil Glass være til salg ”engang i 2013”, men der er ikke fastsat en dato. Om brillen kommer til Danmark med det samme er ikke til at sige, men jeg vil da i hvert fald gøre, hvad jeg kan for at få fat i nogle til test.
Prisen skulle være ”under 1.500 dollar” hvilket lyder forfærdelig højt, men mon ikke det går hurtigt med at få dem ned i pris.