Bruger du Gmail ligesom de fleste, så er det tid til at droppe Apples egen mail-app – Mailbox er langt overlegen

Den bedste mail-app til din iPhone – kun til Gmail

Bruger du Gmail ligesom de fleste, så er det tid til at droppe Apples egen mail-app – Mailbox er langt overlegen

Hverdagen for de fleste mennesker er efterhånden fyldt med e-mails. Man bliver ringet op af en kollega eller kunde, der gerne lige vil have, man retter et eller andet for dem og det første man svarer er: ”Vil du ikke lige sende mig en mail med det? Ellers er det glemt, så snart vi har lagt på.”
Sådan fungerer min hjerne i hvert fald.
Om det er, fordi jeg har for mange ting at se til, eller om det er, fordi jeg er møg distræt, står hen i det uvisse, men jeg bruger i hvert fald min e-mail som en slags to-do-liste.
Hvilket den egentlig ikke er særlig velegnet til.
Når jeg får en mail i min fritid, der vedrører arbejdet, læser jeg den og det første, jeg gør derefter, er at markere den som ulæst. Hvis jeg ikke markerer den som ulæst, kommer jeg aldrig længere med den, for så er den glemt. Og det er faktisk lidt noget rod, for det er ikke altid lige nemt at holde styr på.

Snooze


En af de mest grundlæggende og fantastiske ting ved Mailbox er snooze.
Hvis du f.eks. får en mail fra Skat om, at de har et nyt forslag til din forskudsopgørelse, men du ikke lige synes, du har tid til at kigge på det med det samme, og der er en overvejende sandsynlighed for, du glemmer det, hvis du ikke kigger på det med det samme, swiper du bare din finger over e-mailen og vælger hvornår du gerne vil have, Mailbox skal minde dig om e-mailen.
Du kan vælge at blive mindet om den senere i dag, i morgen, i weekenden eller måske bare en gang i fremtiden (hvilket er om tre måne-der).
Jeg har brugt det med stor succes – eller det vil sige, jeg har udsat den flere gange, da jeg absolut intet fatter af forskudsopgørelser, så jeg prøver at overbevise mig selv om, jeg nok får tid til at sætte mig ind i det i weekenden, derefter i morgen og derefter i weekenden igen. Jeg er ikke så god til den slags.
Mails du har læst og ikke skal gøre mere ved, swiper du den anden vej – hvis du gerne vil beholde dem swiper du kort, så bliver de arkiveret, og mails, du ikke skal bruge mere, giver du et langt swipe, så bliver de slettet. Du kan dog altid finde dine slettede mails igen, de forsvinder nemlig ikke helt, de ryger bare over i din skraldespand.

Hastighed


En anden ret fantastisk ting ved Mailbox er hastigheden. Selve app’en kører hamrende glidende, og der er absolut ingen ventetid i brugerintefacet – det kører som smurt.
Men også det at tjekke mails, der sagtens kan tage lang tid i Apple’s egen app, går forbløffende hurtigt i Mailbox.
Grunden til, at det går så stærkt i Mailbox, er måden, Mailbox fungerer på.
I stedet for at Mailbox app’en forbinder direkte til Gmail via SLL/IMAP, er det Mailbox’s egen server der forbinder til Gmail-serveren og sender komprimere mails videre direkte til Mailbox-app’en.
Det gør, at det kun tager et splitsekund for app’en at tjekke, om der er kommet nye mails, ligesom den selvfølgelig automatisk gør dig opmærksom på, at der er kommet nye mails, uden du behøver have app’en kørende.
Det kræver dog selvfølgelig, at du har givet app’en lov til at sende dig push-beskeder.

Kun Gmail


En ret ærgerlig ting ved Mailbox er, at det kun fungerer med Gmail. Der er ikke nogen måde at sætte Mailbox op til at fungere med Exchange eller andre former for mail-servere, desværre. Og pt. er der heller ingen planer for, at det skal komme i fremtiden, men hvis du kun bruger Gmail, så er det her en fantastisk løsning.

Gratis, men venteliste


Alt du skal gøre for at få Mailbox, er faktisk at hente app’en i App Store – app’en er 100 procent gratis og det er bare at downloade den.
Til gengæld er der så en del ventetid.
Man får nemlig ikke adgang til app’en med det samme. Man skriver sig op på en venteliste, og så venter man på, det bliver ens tur. For mig var der 360.000 foran, og det tog omkring en uge, før jeg kunne begynde at bruge app’en.
Grunden til ventelisten er, i følge Mailbox selv, at de vil være sikre på, at alle brugere får en god oplevelse med app’en, og det kræver, at deres servere kan følge med. Derfor aktiverer de brugere alt efter, hvor hurtigt de får opgraderet deres server-park.

Købt af Dropbox


Og umiddelbart vil jeg tro, det begynder at gå stærkere med aktiveringerne nu – Dropbox har nemlig købt Mailbox, og med Dropbox’s serverpark burde der ikke være problemer med kapacitet.
Hvis du finder Mailbox interessant (og det burde du), kan du læse mere om det, og se en video af det i funktion, her: www.mailboxapp.com