Science fiction klassikeren ”Ender’s Game” er endelig blevet filmatiseret og kommer i biffen den 28. november

”Ender’s game” er årets film – uden tvivl

Science fiction klassikeren ”Ender’s Game” er endelig blevet filmatiseret og kommer i biffen den 28. november

Hvis du ikke har læst ”Ender’s Game”, er der noget helt galt. Det er absolut en af mine favoritbøger, og det er en bog, der kan læses af alle, også selvom man ikke nødvendigvis er science fiction-fan.

Bogen


Vi er et godt stykke ude i fremtiden, og menneskeheden har været i krig med nogle insektlignende rumvæsner. Vi vandt med nød og næppe krigen, men vi ved, at rumvæsnerne vil komme igen, og derfor er vi nødt til at forberede os.
Andrew ”Ender” Wiggin bliver som kun seks-årig optaget på militærakademiet og bliver trænet til at blive den person, der kan redde menneskeheden.
Træningen foregår i nogle kæmpe simulatorer, der skal forberede lille Ender til at styre hele flåden på nye strategiske måder.
Bogen er fantastisk spændende og skrevet af den knap så populære Orson Scott Card.
Orson Scott Card er meget religiøs og har gjort sig meget uheldigt bemærket med udtalelser om homoseksuelt ægteskab og hans generelle syn på homoseksuelle. Blandt andet med denne udtalelse:
”Det handler om at forhindre venstrefløjen i at få så meget indflydelse, at de kan tvinge ureligiøse værdier ud på vores børn. Når man først har lovliggjort homoseksuelle ægteskaber, vil det være startskuddet til at ulovliggøre det at give traditionelle værdier videre til børn i skolen.”
Det er temmelig uheldigt og har da også gjort, at mange brugere på diverse internetfora har valgt ikke at ville se filmen. I hvert fald ikke betale for at se den – de mener ikke Orson Scott Card fortjener at få nogen penge af dem.

Filmen


I forhold til bogen er der nogle ting, der er blevet ændret.
Blandt andet er hovedpersonen Ender blevet gjort en smule ældre, så han nu er teenager i stedet for en seks-årig dreng.
Udover det er der tilsyneladende – hvis man ser traileren – kommet en form for kærlighedshistorie med i filmen. Det er der ikke i bogen – det eneste der minder om det i bogen, er Enders storesøsters kærlighed til hendes lillebror.
Ender bliver spillet af Asa Butterfield, som vi kender fra Martin Scorseses fremragende film om lille Hugo, der møder en af de vigtigste filmskabere i historien, Georges Méliès.
Udover Asa Butterfild finder vi Harrison Ford og Ben Kingsley i rollerne som Colonel Hyrum Graff og Mazer Rackham.
Også den fantastiske Hailee Steinfeld fra ”True Grit” og Abigail Breslin fra ”Little Miss Sunshine” er på rollelisten.
Filmen er instrueret af Gavin Hood, der nok er bedste kendt fra filmene ”X-Men Origins: Wolverine” og ”Tsotsi”, men som også har spillet med i klassikere som ”Kickboxer 5” og ”Human Timebomb”. Det skal lige siges, at jeg ikke har set de sidste to, men de lyder som virkelig gode og dybe film.
”Ender’s Game” har som sagt premiere den 28. november. Om filmen kommer som både 3D og 2D, vides ikke endnu, men for mit vedkommende ville jeg virkelig gerne se den i 3D, selvom jeg ikke er en særlig stor fan af det.