Vi har Spotify til musik, Netflix til film – selvfølgelig mangler vi noget for bøger. Mofibo er svaret. Eller... Mofibo var svaret, hvis udvalget var større

Mofibo - bøger ad libitum for 99 kroner per måned

Vi har Spotify til musik, Netflix til film – selvfølgelig mangler vi noget for bøger. Mofibo er svaret. Eller... Mofibo var svaret, hvis udvalget var større

Idéen med at du kan få alt det, du vil af noget, for et fast månedligt beløb er fremragende. Jeg er selv storforbruger af Spotify og hører næsten kun musik derfra. Jeg abonnerer selvfølgelig også på Netflix og bruger det meget til film.
Problemet med begge tjenester er, at der er mangler – store mangler. Spotify mangler en hel del elektronisk musik, og når jeg holder fest, er jeg nødt til at bruge iTunes til mine dyrt indkøbte numre fra Beatport. Alternativt er det lp’er, der kommer på.
Netflix mangler også en hel del nyere film og serier og den eneste måde at anskaffe sig dem på er via ulovligt download – i hvert fald hvis man gerne vil være up-to-date og ikke gider vente et år eller to, før den nuværende sæson kommer.
Mofibo er en ny dansk bog-tjeneste, der leverer alle de bøger, du har lyst til at læse for 99 kr. pr. md. Det måtte jo komme, og idéen er faktisk rigtig god. I hvert fald hvis man læser lidt hurtigere end mig og har tid til det, men det har de fleste vel her i ferieperioden.
Mofibo er en app til iPhone og iPad og kommer snart med en app til Android. Deres apps er overraskende flot lavet og lækre at se på – alt kører flydende, og det ser virkelig ud som om, der er kælet for detaljen.
Desværre lider Mofibo af samme problem som Spotify og Netflix; det er hovedsagligt ældre bøger, der er i kataloget, og der er ikke nok nichebøger. Jeg læser nok mest sci-fi, når jeg læser, og jeg må sige, at jeg ikke er imponeret over udvalget.
På samme tid er der ikke mange nyere bøger, og selv gamle bøger mangler også. En af mine all-time favoritbøger er ”At dræbe en sangfugl”, og den var ikke til at finde i kataloget.
Pt. er der 5.500 bøger i kataloget, hvilket alligevel er en del, men det nytter ikke meget, hvis man har læst alle dem, der kunne være interessante.
Jeg tror, Mofibo kunne være en fantastisk tjeneste for mange mennesker, hvis de får udvidet deres katalog til at inkludere de nyeste bøger. Prøv det selv – første måned er gratis, derefter koster det 99 kr. pr. md.