Hvis du elsker at tage billeder men hader at have både kamera og mobil med rundt, er Lumia 1020 højst sandsynligt noget for dig

Nokia Lumia 1020 - kameramobil for fotoentusiaster

Hvis du elsker at tage billeder men hader at have både kamera og mobil med rundt, er Lumia 1020 højst sandsynligt noget for dig

Jeg ved ikke, om jeg har en eller anden form for fetish for Nokia. Jeg har i hvert fald nok større tendens til at skrive om dem, end jeg skriver om diverse Android-mobiler.
Måske skyldes det, at der konstant kommer nye Android-mobiler, og at det derfor er svært at bevare overblikket, eller også skyldes det, at Nokia bare introducerer mere interessante produkter for tiden. Derudover er Windows Phone 8 en del mere interessant end Android – i min optik.
Hvad end det skyldes, har Nokia i hvert fald netop annonceret deres Lumia 1020. Og jeg lover at skrive om Samsung Galaxy S5, når den bliver annonceret.

Design


Designet på den ny Lumia 1020 minder om noget, vi har set før – helt præcist ligner den faktisk Lumia 920 på en prik forfra. Bevares, det er jo standard, Lumia-designet, så det er klart, de kører med det. Derudover er det også super lækkert, og det er fuldt forståeligt, at de har fortsat designet fra N9’eren.
På bagsiden er der dog sket lidt – i stedet for den lille standard-linse, der plejer at være på Lumiaerne, er der nu en ordentlig pukkel, der rummer et 41 megapixel kamera med PureView teknologi.
Telefonen har desværre ikke trådløs opladning, som nogle af de andre telefoner i Lumia-serien, men det kan man få, hvis man tilkøber kameragrebet/coveret, der skal gøre telefonen nemmere at bruge som kamera. Samtidig tilføjer kameragrebet ekstra batteri til telefonen, så man kan skyde billeder i længere tid.

Kameraet


Den store nyhed i telefonen er som sagt kameraet på 41 megapixel. Vi kender allerede kameraet fra PureView 808-telefonen, som Nokia lancerede sidste år. Det er en ordentlig krabat, der mest af alt minder om et digitalkamera med indbygget mobil. Det er godt at se, at de har fundet ud af at krympe teknologien, så det ikke går så meget udover designet på Lumiaen.
Kameraet fungerer ved, at det tager to billeder; et på 5 megapixel og et på 35 megapixel. Det gemmer begge billeder, og man vil efterfølgende kunne gå ind og trække billeddata ud af billedet på 35 megapixel, man kan bruge elementer fra det større billede til at lave mindre billeder.

På markedet i næste uge


Nokia lancerer også deres nye kameraapplikation, Pro Camera, der gør det meget nemmere at indstille hvidbalance og andre indstillinger, der er vigtige for at tage seriøse billeder.
Pro Camera bliver også tilgængelig for Lumia 920, Lumia 925 og Lumia 928.
Nokia Lumia 1020 bliver tilgængelig i tre farver; sort, hvidt og gul. Kameragrebet bliver tilgængelig i de samme farver.
Desværre er der ikke noget info om, hvornår telefonen kommer på det danske marked, men i USA vil den være muligt at købe gennem AT&T fra fredag den 26. juli til 299 dollar.