Med Instagram Direct går Instagram i kødet på Snapchat, men er det egentlig noget vi har brug for?

Instagram vil konkurrere med Snapchat

Med Instagram Direct går Instagram i kødet på Snapchat, men er det egentlig noget vi har brug for?

Snapchat er hurtig blevet meget populær - faktisk så populær, at både Google og Facebook har budt flere milliarder dollar for firmaet.

Jeg må indrømme, at jeg er rimelig forundret over det - jeg kan vitterligt ikke se det sjove i, at man kan sende hinanden billeder, der forsvinder efter tre, fem, syv eller 10 sekunder. Er det ikke bare at gå tilbage i den teknologiske udvikling? Vi kan jo i forvejen sende MMS’er, hvis vi vil dele billeder. Det, at man kun kan se dem i nogle sekunder med Snapchat, virker som en ret fesen måde at sende nøgenbilleder af sig selv.

Men nu er det jo (desværre) ikke mig, der skal diktere, hvad der bliver populært - i så fald havde FilePhile været meget mere populær, end den er.


Ikke i Instagrams ånd

Instagram, der jo er ejet af Facebook, mener tydeligvis, at Snapchat er vigtig, og når nu de ikke bare kan købe, må de jo efterligne - dog uden at gøre det fuldt ud.

Med Instagram Direct bliver det nu muligt at sende private beskeder med Instagram - man kan dele billeder privat med op til 15 venner. Billederne forsvinder ikke, efter man har set dem, så de er gået lidt skævt af idéen med Snapchat, men det er da meget fint, at man kan dele billederne privat, hvis man ikke har lyst til, at hele verden skal se dem.

Dog synes jeg idéen med Instagram forsvinder lidt. Jeg er selv storbruger af Instagram og lægger billeder af stort set alt derud, og så er det da sjovt at se, når en eller anden, man ikke kender, der befinder sig på den anden side af jordkloden, pludselig ”liker” ens billede.


Korte videoer

Vine er Twitters app til at dele små videoer. Der gik ikke længe, før Instagrambrugere også fik mulighed for at dele video - forskellen på Vine og Instagrams videoer er, at Vines maksimalt kan være seks sekunder lange, mens Instagrams kan være ”hele” 15 sekunder.

Hvor Instagrams videoer giver ret god mening sammenholdt med, hvad Instagram er, synes jeg hele idéen med private billeder er anderledes underlig. Men igen, det er som alle apps pt. skal have en chat-funktion. Facebook-app’en bliver også ved med at irritere mig, fordi den vil have mig til at installere Messenger app’en.

Det kan også være, det bare er mig, der er ved at blive gammel og godt kunne lide det, som det var i de ”gode gamle dage”.

Jeg hedder for resten @photonavdk på Instagram, og du er selvfølgelig meget velkommen til at følge mig - jeg vil dog ikke love, at det er verdens mest interessante billeder, jeg lægger ud.