Nu hvor skærmene er her, er en af de største leverandører af underholdning også klar til at levere i den nye opløsning

Netflix vil levere film og serier i 4K/UHD

Nu hvor skærmene er her, er en af de største leverandører af underholdning også klar til at levere i den nye opløsning

2014 bliver højst sandsynligt året, hvor 4K-fjernsyn bliver billige nok til at alle kan være med.

LG’s første 4K-fjernsyn, 55LA965W, er faktisk allerede nede i en pris på kun 14.999 kroner, hvilket er et prisnedslag på 15.000 kroner siden september 2013.

Når nu vi alle får mulighed for at købe 4K-fjernsyn så ville det jo også være rart med noget indhold. Det er Netflix heldtigvis klar til at levere.

I første omgang bliver det deres egenproducerede serie, House of Cars, med Kevin Spacey i hovedrollen, der kommer i 4K. Alle afsnittene af anden sæson bliver tilgængelige 14. februar. Senere følger resten af Netflix’ egne serier.


Samarbejdsaftaler

Netflix har lavet samarbejdsaftaler med LG, Sony og Samsung, hvilket betyder at Netflix app’ene på producenternes kommende 4K fjernsyn vil være klar til den højere opløsning. Det er en helt essentiel aftale, da der endnu ikke er fastlagt noget standardformat til 4K, så pt. er streaming vejen frem, og mon ikke den bliver ved at være det. Og selvfølgelig også pirateri, men det skal man holde sig fra.

Om prisen på 4K Netflix bliver højere, er der endnu ikke meldt noget ud om, men mon ikke man skal få lov at betale lidt ekstra for det.