webOS er åbenbart et OS, der bare ikke vil dø, selvom det er blevet lagt i graven flere gange

LG genopliver webOS

webOS er åbenbart et OS, der bare ikke vil dø, selvom det er blevet lagt i graven flere gange

webOS stammer tilbage fra 2009, da Palm ville være med i kampen om smartphone-kunderne - det var et højt elsket styresystem til mobiltelefoner og havde rigtig mange fans. Men på trods af alle fansene fik Palm ikke rigtig solgt nogle telefoner.

I 2010 købte HP Palm og fik dermed også fingrene i webOS. Det var meningen, at webOS skulle indgå i alle HP’s elektroniske enheder. Men det ikke gik så godt med computersalget for HP, så i 2011 annoncerede de, at de overvejede at sælge hele deres forbrugerelektronik-afdeling og med den webOS. I december 2011 licenserede HP webOS til LG.

Nu er LG så klar med deres første webOS-produkter. LG har valgt at droppe webOS som smartphone-system og i stedet bruge det i deres kommende fjernsyn.

Smart-tv er generelt noget, der giver hovedpine. Jeg har endnu ikke set et system, der ikke har været rodet, besværligt og yderst langsomt. Men med webOS ser det ud til, at LG har løst disse problemer.

I stedet for en masse ikoner spredt ud over skærmen, som ingen alligevel kan finde hoved og hale i, har LG lavet en linie i bunden af skærmen. Her er adgang til alle de vigtigste apps som Netflix, Youtube, Amazon og Hulu (vi har dog ikke adgang til Hulu i Danmark).

Alt styres med LG’s magiske fjernbetjening, der fungerer nogenlunde som en Nintendo Wii controller.

En anden ting, der er virkelig positivt, er look’et. LG’s webOS integration ser virkelig godt ud. Gode farve og lækkert design. Så det skal de helt sikkert have et skulderklap for!

Det første fjernsyn fra LG med webOS skulle gerne komme i første halvdel af i år.