På CES 2014 præsenterede Oculus VR en ny prototype, der sparker røv på den tidligere model

Oculus VR klar med efterfølgeren til Rift

På CES 2014 præsenterede Oculus VR en ny prototype, der sparker røv på den tidligere model

Oculus VR bliver af mange betragtet som firmaet, der vil genoplive virtual reality, og det er der god grund til.

I gamle dage var en VR-hjelm et ordentlig monstrum, men efter Oculus Rift er kommet til, er det hele blevet meget mere tilgængeligt.


Nu med eksternt kamera

Den ny version af Oculus Rift, Cyrstal Cove, har et eksternt kamera,som vi kender det fra Xbox, men i modsætning til Xbox har kameraet kun én linse. På selve Crystal Cove sidder der nu en masse små lysdioder, der udsender infrarødt lys, som kameraet opfanger og bruger til at placere dig i 3D-universet.

Med det nye kamera kan du kigge om hjørner i spil, se ting tættere på ved at læne dig forover og generelt bare styre, hvad du kigger på, meget bedre.


OLED

Den anden helt store nyhed i Crystal Cove i forhold til den gamle Oculus Rift er, at skærmen nu er en OLED skærm, der bruger en ny teknologi, de kalder ”low persistance”.

I den gamle Rift var der en del motion-blur. Dette skyldes til dels, at det var et IPS, der blev brugt, men også at Rift’en brugte en anden softwareløsning til at vise billederne.

Den ny skærm er OLED, hvilket er hurtigere og med langt højere lysstyrke. Derudover bruger Crystal Cove en ny teknologi kaldet ”low persistance”.

I stedet for at vise billedet fra computeren i 16-20 milisekunder, hvilket gør, at billedet er forkert i op til 18 milisekunder af tiden, viser Crystal Cove kun billedet i to-tre milisekunder og resten af tiden er der bare sort skærm. Da øjet ikke er hurtigt nok til at omstille sig fra lys til mørke, opfatter man kun den sorte skærm som, at lyset er dæmpet lidt. Det opvejer lysstyrken på på OLED-panelet, og derfor lægger man reelt ikke mærke til det. Til gengæld betyder det, at man helt slipper for motion-blur, hvilket er et plus.


Pris og tilgængelighed

Crystal Cove findes kun som en udvikler-version og er ikke tilgængelig endnu, men den lover rigtig godt for fremtiden.

Oculus siger selv, at planen er, at prisen på Crystal Cove bliver omkring de 300 dollar, hvilket må sige at være en imponerende lav pris.